Ο Φορτούνης, η Εθνική και ο Ολυμπιακός..
Ο Κώστας Φορτούνης έχει (πιθανώς) χάσει και έχει (σίγουρα) κερδίσει πολλά με την απόφασή του να σταματήσει από την Εθνική. Ο σεβασμός στον αρχηγό του Ολυμπιακού.
Ο Γκουστάβο Πογέτ έκανε ειδική μνεία ξανά στο Κώστα Φορτούνη ερωτηθείς σχετικά και το πιο σημαντικό απ' όσα είπε είναι ότι αποτελεί αδικία για τον ίδιο τον κορυφαίο Έλληνα άσο να συζητείται τώρα η απόφασή του να σταματήσει από την Εθνική ομάδα.
Ο προπονητής της Εθνικής εξακολουθεί να μιλά με σεβασμό για τον Φορτούνη όπως έκανε δημοσίως από την πρώτη στιγμή της απόφασης που είχε προκαλέσει μεγάλη αίσθηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Με τον ίδιο σεβασμό μιλούν και οι συμπαίκτες του για την δύσκολη απόφαση που έλαβε και δεν πρόκειται να την ανακαλέσει.
Σαφώς θα είναι αδικία, όπως λένε όλοι οι διεθνείς να παίξει η Εθνική σε μία διοργάνωση στην οποία θα έχει φτάσει υπό τον Πογέτ, εάν τελικά προκριθεί στο EURO, χωρίς τον ίδιο τον Πογέτ στον πάγκο. Τί θα συμβεί εάν, με το καλό, προκριθεί η ελληνική ομάδα είναι ένα άλλο ζήτημα, αλλά το ιδανικό για να συνεχιστεί αυτό το κλίμα πρόκρισης θα ήταν να είχε γίνει ήδη επέκταση συνεργασίας
Αδικία θα είναι και για την καριέρα του Φορτούνη να μη λάβει μέρος σε μία μεγάλη διοργάνωση με το εθνόσημο, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο σε τελική φάση. Ένας από τους ικανότερους και ποιοτικότερους παίκτες της ομάδας, σε μία φουρνιά που δεν είχε καταφέρει έως τώρα να φτάσει κοντά στην πηγή για να πιεί νερό, πήρε μία όντως πολύ δύσκολη απόφαση.
Φυσικά τη ζύγισε καλά και εξαργυρώνει αυτή τη στιγμή με τη φρεσκάδα και την απόδοσή του στα παιχνίδια του Ολυμπιακού τα κέρδη αυτής της επιλογής. Δεν θ ήταν ο ίδιος Φορτούνης εάν είχε στα πόδια του σερί αγώνες με την Εθνική, αλλά πολύ περισσότερο δεν θα ήταν ο ίδιος και σίγουρα θα επηρεαζόταν αρνητικά, εάν ήταν στις προσκλήσεις και δεν έπαιζε. Ή εάν πότε τον καλούσαν και πότε όχι.
Ο Φορτούνης φέρθηκε επαγγελματικά, εξήγησε στον Πογέτ, πήρε εξηγήσεις από τον ίδιο και τώρα λαμβάνει την εκτίμηση και τα δημόσια θετικά σχόλια από τον Ουρουγουανό τεχνικό. Αυτόν που κάποιοι ακόμη δεν θέλουν στην Εθνική ομάδα, όπως φυσικά δεν θέλουν και τον Φορτούνη. Ασχέτως τι λένε ή τι υπονοούν. Μακάρι το καλοκαίρι να είναι η Εθνική στην Γερμανία και ο αρχηγός του Ολυμπιακού θα το χαρεί έστω κι αν δεν είναι εκεί ο ίδιος. Τουλάχιστον μέσα του ξέρει πολύ καλά τί και γιατί το αποφάσισε. Κι αυτό πολλές φορές είναι πιο σημαντικό από το να βασανίζεται κανείς και εν τέλει να κάνει ζημιά κυρίως στον εαυτό του.

Δημοφιλή
- 20 Οκτωβρίου 2026
«Σκοντάφτει» κι άλλο ο Τραμπ ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ – Σε ιστορικό χαμηλό η δημοτικότητα του.. - 19 Οκτωβρίου 2026
Aλγόριθμοι, AI και προπαγάνδα: Το «Τρίγωνο των Βερμούδων» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.. - 19 Οκτωβρίου 2026
Μάχη για το πρωτάθλημα: Αυτές είναι οι πιθανότητες του «big-4» για την κατάκτηση της Super League.. - 09 Οκτωβρίου 2026
Στέλιος Μπρατσόλης: «Ο Αρης Ποΐλας με πλούτισε σε γνώση, αντοχή και διορατικότητα».. - 08 Οκτωβρίου 2026
..Συγγνωμη ..! κυριε Ρουμπιο .. - 08 Οκτωβρίου 2026
Οι Έλληνες αλλάζουν τον στόλο εν πλω – Πούλησαν 334 πλοία και αγόρασαν 240.. - 08 Οκτωβρίου 2026
Τρία μπαρ της Αθήνας στα 50 καλύτερα του κόσμου για το 2026.. - 07 Οκτωβρίου 2026
Ρέι Ντάλιο: Πλησιάζουμε σε έκρηξη της φούσκας ΑΙ.. - 07 Οκτωβρίου 2026
Il Sole 24 Ore: Η Ελλάδα αρέσει στους Ιταλούς και για το φαγητό της – Η φέτα, το γιαούρτι, οι ελιές και ο μουσακάς.. - 07 Οκτωβρίου 2026
Ολυμπιακός: Αργεί ακόμη ο Μάιος του 2029 ..?


