ΤV

Αγώνες

Συνταγές

typospor.gr
info@typospor.gr

Weather Data Source: 30 days Piraeus weather

Ψάρι με σπανάκι και ούζο..

κοινοποιήστε!

 

Επιλέγουμε όποιο φιλέτο λευκόσαρκου ψαριού μας αρέσει, όπως πέρκα, μπακαλιάρος, λαυράκι κ.α. και, συνδυάζοντάς το με σπανάκι και ούζο, ετοιμάζουμε ένα πεντανόστιμο πιάτο κατσαρόλας.

20' προετοιμασία
45' μαγείρεμα
Σύνολο: 1 ώρα και 5'

Υλικά

Μερίδες: 4-6

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το ψάρι με σπανάκι και ούζο σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε 1 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα καρότα για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
  2. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και 1.200 ml νερό και βράζουμε τα καρότα για 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Τα στραγγίζουμε.
  4. Στην ίδια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα ψάρια για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν.
  5. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε ένα σκεύος.
  6. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σπανάκι για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν.
  7. Ρίχνουμε τον άνηθο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  8. Βάζουμε προσεκτικά πάνω από το σπανάκι και τα ψάρια, αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το ούζο και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 5 λεπτά, μέχρι να γίνουν τα ψάρια και να αναμειχθούν τα αρώματα και οι γεύσεις.
  9. Ρίχνουμε στο μπλέντερ τα καρότα, τον χυμό λεμονιού και λίγο από το ζουμί του φαγητού και τα χτυπάμε για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία και ρευστή σάλτσα.
  10. Περιχύνουμε με τη σάλτσα τα ψάρια με το σπανάκι, σείουμε απαλά την κατσαρόλα να αναμειχθούν και μαγειρεύουμε για περίπου άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν τα υγρά να κοχλάζουν.
  11. Αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.

gastronomos.gr
About bratsolis@yahoo.gr

braste

Το typospor μας  Αναβαθμισμένο , Συνεχίζει το Ταξίδι του ..

Το Portal μας  είναι Ανοικτό στη Κρίση , στη  Κριτική, στη Διάδραση , στις Υπόδειξεις  και στην Ενυπόγραφη Συμμετοχή σας.

Φιλοδοξούμε  με την “ Αύρα ” του 1998 , με θέληση  , ‘Μερακι ‘ αλλά & ρεαλιςμό  στο ‘ Mediako  σήμερα  ' να  Επιλεγούμε  στο  διαδικτυακό  safari  σας..

We use cookies

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.