Οι περισσότεροι Έλληνες είναι με τους Παλαιστίνιους..
Στο πλευρό των Παλαιστινίων βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού λαού παρά τη στάση στήριξης του Ισραήλ από το κυβερνών κόμμα της Ν.Δ.
Νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησε για τον μήνα Δεκέμβριο από την εταιρία Public Issue καταγράφει ότι το 57% των Ελλήνων (δηλαδή 6 στους 10) τάσσεται κατά των ισραηλινών επιθέσεων στη Λωρίδα της Γάζας, ποσοστό που αυξάνεται στο 85% μεταξύ πολιτών που δηλώνουν αριστεροί.

Επίσης, το 43% των ερωτηθέντων που συμμετείχαν στην δημοσκόπηση απάντησε πως συνιστούν «γενοκτονία» οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα ενώ μόλις το 15% θεωρεί πως είναι «δικαιολογημένη αυτοάμυνα».

Επίσης το 54% των πολιτών (ένας στους δύο) θεωρεί πως η Ελλάδα θα πρέπει να κρατήσει ουδέτερη στάση στο θέμα της Γάζας.
Στο ερώτημα για το τι συμφέρει περισσότερο την Ελλάδα, το 54% δηλώνει πως η χώρα μας πρέπει να κρατήσει ουδέτερη στάση ενώ το 17% υποστηρίζει πως πρέπει να πάρει το μέρος του Ισραήλ.

Σε άλλη ερώτηση εάν συμπαθούν τους Ισραηλινούς ή τους Παλαιστίνιους, το 35% συμπαθεί τους Ισραηλινούς και το 44% τους Παλαιστίνιους.

Στο ερώτημα για το τι συμφέρει περισσότερο την Ελλάδα, το 54% δηλώνει πως η χώρα μας πρέπει να κρατήσει ουδέτερη στάση ενώ το 17% υποστηρίζει πως πρέπει να πάρει το μέρος του Ισραήλ.

Δημοφιλή
- 07 Αυγούστου 2026
Media: Με ενίσχυση 8 εκατ. ευρώ σε 451 επιχειρήσεις ξεκίνησε το πρόγραμμα στήριξης- Κάλυψη εισφορών ΕΔΟΕΑΠ.. - 02 Αυγούστου 2026
..Ναπολη .., η θρυλικη.. - 02 Αυγούστου 2026
Αποχαιρετισμός στον Κώστα Μπακή.. - 29 Ιουλίου 2026
Amalfitana ..Atrani: το χωριό που ξέφυγε από τον χρόνο.. - 22 Ιουλίου 2026
..Αγκαλια Παρακαταθηκη.. - 08 Μαΐου 2026
Ποιος ελέγχει τα ελληνικά ΜΜΕ..? - 28 Απριλίου 2026
5o ' ΦΕΣΤΙΒΑΛ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ' - 1 με 10 Μαιου στο Πασαλιμανι του Πειραια.. - 22 Απριλίου 2026
'' Η Ελλαδα των Γευσεων '' στη Πλατεια Συνταγματος απο τις 25 εως τις 29 Απριλιου.. - 14 Απριλίου 2026
5 μαγειρεία της Αθήνας που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις.. - 14 Απριλίου 2026
Ολυμπιακός: Το πρωτάθλημα και οι... καλοκαιρινές διακοπές..



