Ελ Κααμπί, ο «killer» του Θρύλου, με 19 γκολ σε 31 ματς..
Τον Ιανουάριο (ολόκληρο), ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί έλειψε από τον Ολυμπιακό, καθώς ήταν στην Ακτή Ελεφαντοστού, συμμετέχοντας με την Εθνική Μαρόκου στο Copa Africa. O Μαροκινός στράικερ επέστρεψε, πριν από λίγες εβδομάδες, στον Θρύλο και μάλιστα, δυναμικά, με το «πόδι» στο στο «γκάζι».
Ο διεθνής επιθετικός των «ερυθρόλευκων» βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, είναι «on fire». Είναι χαρακτηριστικό, ότι στα πέντε τελευταία ματς των Πειραιωτών, σε Ελλάδα και Ευρώπη, μετράει επτά γκολ.
*Την Κυριακή (25/2) το απόγευμα, στο ματς της 24ης αγωνιστικής της Super League, στο -κεκλεισμένων των θυρών- «Γ. Καραϊσκάκης» ο 30χρονος άσος, ο οποίος αγωνίστηκε από το 57ο λεπτό και μετά (πήρε τη θέση του Βιθέντε Ιμπόρα), οδήγησε την ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στη νίκη με 2-1, σκοράροντας δύο γκολ (78’, 87’) κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, κάνοντας «χρυσή» ανατροπή!
*Λίγες μέρες νωρίτερα και συγκεκριμένα, την περασμένη Πέμπτη (22/2), στη ρεβάνς των πλέι οφ του Conference League στην έδρα της Φερεντσβάρος, ο Ελ Κααμπί, με γκολ στο 44ο λεπτό, ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη-πρόκριση (στους «16») στην ομάδα του Πειραιά.
*Στις 18/2, στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, για την 23η αγωνιστική της Super League, o Μαροκινός φορ «υπέγραψε» την «τεσσάρα» του Ολυμπιακού, αφού «έγραψε» το 3-1 και το τελικό 4-1, ενώ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο -από τον Μελιντίμπαρ- στο 76ο λεπτό!
*Επίσης, ο Ελ Κααμπί ήταν αυτός που χάρισε τη νίκη (1-0) επί της Φερεντσβάρος στον Θρύλο, στο πρώτο ματς των πλέι οφ του Conference League στο «Γ. Καραϊσκάκης», σκοράροντας στο 83ο λεπτό, την περασμένη Πέμπτη (15/2).
*Το προηγούμενο Σάββατο, στις 10/2, στη νίκη των «ερυθρόλευκων» με 4-0 επί του ΟΦΗ στον Ναό, για την 22η «στροφή» του πρωταθλήματος, ο Μαροκινός ήταν αυτός που «έγραψε» το 2-0.
Γενικότερα, ο Ελ Κααμπί προσφέρει πολλά στην επίθεση των Πειραιωτών, αφού πέραν του σκοραρίσματος, είναι ταχύτατος και δυνατός και βοηθάει και στο πρέσινγκ ψηλά, κάτι που αρέσει και στον Μελιντίμπαρ.
Ο Μαροκινός επιθετικός του Ολυμπιακού παραμένει δυνατά στην «κούρσα» του πρώτου σκόρερ της Super League, αφού μετράει 12 γκολ, ένα λιγότερο (13) από τον Λορέν Μορόν (από 11 οι Χουάν Μιριτέλο και Λιβάι Γκαρσία, 10 ο Κίριλ Ντεσπόντοφ).
Τη φετινή σεζόν, ο Ελ Κααμπί είναι ο κορυφαίος σκόρερ του Θρύλου, σε όλες τις διοργανώσεις, με 19 γκολ σε 31 ματς, σε Ελλάδα και Ευρώπη! Στην καριέρα του, έως τώρα, σε συλλογικό επίπεδο, ο διεθνής στράικερ των «ερυθρόλευκων» έχει σκοράρει 113 τέρματα, σε 213 ματς, συν άλλα 22 με την Εθνική Μαρόκου (σε 43 ματς).
Κατά μέσο όρο στο πρωτάθλημα, ο πρώτος σκόρερ των Πειραιωτών «βρίσκει» δίχτυα μία φορά ανά 3,8 τελικες..

Δημοφιλή
- 20 Οκτωβρίου 2026
«Σκοντάφτει» κι άλλο ο Τραμπ ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ – Σε ιστορικό χαμηλό η δημοτικότητα του.. - 19 Οκτωβρίου 2026
Aλγόριθμοι, AI και προπαγάνδα: Το «Τρίγωνο των Βερμούδων» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.. - 19 Οκτωβρίου 2026
Μάχη για το πρωτάθλημα: Αυτές είναι οι πιθανότητες του «big-4» για την κατάκτηση της Super League.. - 09 Οκτωβρίου 2026
Στέλιος Μπρατσόλης: «Ο Αρης Ποΐλας με πλούτισε σε γνώση, αντοχή και διορατικότητα».. - 08 Οκτωβρίου 2026
..Συγγνωμη ..! κυριε Ρουμπιο .. - 08 Οκτωβρίου 2026
Οι Έλληνες αλλάζουν τον στόλο εν πλω – Πούλησαν 334 πλοία και αγόρασαν 240.. - 08 Οκτωβρίου 2026
Τρία μπαρ της Αθήνας στα 50 καλύτερα του κόσμου για το 2026.. - 07 Οκτωβρίου 2026
Ρέι Ντάλιο: Πλησιάζουμε σε έκρηξη της φούσκας ΑΙ.. - 07 Οκτωβρίου 2026
Il Sole 24 Ore: Η Ελλάδα αρέσει στους Ιταλούς και για το φαγητό της – Η φέτα, το γιαούρτι, οι ελιές και ο μουσακάς.. - 07 Οκτωβρίου 2026
Ολυμπιακός: Αργεί ακόμη ο Μάιος του 2029 ..?


