ΤV

Αγώνες

Συνταγές

typospor.gr
info@typospor.gr

Weather Data Source: 30 days Piraeus weather

Πορτοκαλόπιτα..

κοινοποιήστε!

 

Yλικά που θα χρειαστούμε:

230 γραμμ. αραβοσιτέλαιο
120 γραμμ. χυμό πορτοκάλι
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
250 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
500 γραμμ. φύλλο κρούστας
για το σιρόπι:
2 1/2 φλιτζάνια νερό
2 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας

Ανοίγουμε τη συσκευασία του φύλλου και απλώνουμε τα φύλλα σε 2 ταψιά, αφράτα, να παίρνουν αέρα. Τα αφήνουμε αρκετές ώρες, καλύτερα και από την προηγούμενη μέρα που θα φτιάξουμε το γλυκό, να στεγνώσουν τελείως. Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας τα υλικά για 7-8 λεπτά και το αφήνουμε να κρυώσει. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για την πορτοκαλόπιτα εκτός από το φύλλο κρούστας και τα ανακατεύουμε με σύρμα.

Θρυμματίζουμε τα φύλλα και τα προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας συνέχεια, για να βραχούν καλά και να μη σχηματιστούν χοντρά σημεία. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε για περίπου μισή ώρα ή μέχρι να πάρει ένα όμορφο ξανθό-πορτοκαλί χρώμα η πίτα μας. Τη βγάζουμε από τον φούρνο και την περιχύνουμε με το σιρόπι. Την αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε. Τρώγεται εξίσου καλά και παγωμένη από το ψυγείο.

 
efsyn.gr
About bratsolis@yahoo.gr

braste

Το typospor μας  Αναβαθμισμένο , Συνεχίζει το Ταξίδι του ..

Το Portal μας  είναι Ανοικτό στη Κρίση , στη  Κριτική, στη Διάδραση , στις Υπόδειξεις  και στην Ενυπόγραφη Συμμετοχή σας.

Φιλοδοξούμε  με την “ Αύρα ” του 1998 , με θέληση  , ‘Μερακι ‘ αλλά & ρεαλιςμό  στο ‘ Mediako  σήμερα  ' να  Επιλεγούμε  στο  διαδικτυακό  safari  σας..

We use cookies

We use cookies on our website. Some of them are essential for the operation of the site, while others help us to improve this site and the user experience (tracking cookies). You can decide for yourself whether you want to allow cookies or not. Please note that if you reject them, you may not be able to use all the functionalities of the site.