Δεν είμαι Μεσσίας..

«Δεν πιστεύω σε Μεσσίες, δεν πιστεύω σε κατασκευές εργαστηρίου». Άρα ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα υποδυθεί τον Μεσσία, άρα δεν θα κινηθεί από τα πάνω. Τότε πως; Από τα κάτω. Παράδοξο σχήμα.
Σ' αυτές τις περιπτώσεις την πρωτοβουλία την παίρνει από τα πάνω ένας πολιτικός και εκτιμά ότι θα βρει ανταπόκριση στην κοινωνία γιατί την έχει αφουγκραστεί και περιμένει ότι θα τον ακολουθήσουν σημαντικά τμήματα της. Αυτό έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου το 1974. Αντί να αναλάβει την Ένωση Κέντρου όπως τον προέτρεπαν πολλοί, δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ και δικαιώθηκε. Η πρωτοβουλία του ηγέτη συναντήθηκε και εξέφρασε τις ανάγκες, τις επιθυμίες και τις προσδοκίες της κοινωνίας.
Άλλες προσπάθειες δημιουργίας νέων κομμάτων απέτυχαν παταγωδώς. Κανένα νέο κόμμα την περίοδο της μεταπολίτευσης δεν μακροημέρευσε. Τα περισσότερα έκαναν ένα μικρό κύκλο και εξαφανίστηκαν, μερικά άντεξαν για λίγο αλλά δεν άφησαν κανένα ευδιάκριτο ίχνος τους στην πολιτική ζωή.
Το ερώτημα λοιπόν που προκύπτει είναι ποια τύχη θα έχει το υπό εκκόλαψη κόμμα Τσίπρα.
Θα έχει την πορεία του ΠΑΣΟΚ ή θα σκοντάψει στην πραγματικότητα και θα εξαφανιστεί; Για την πρώτη εκδοχή θα αγωνιστεί ο πρώην πρωθυπουργός.
Οι πολίτες θα αποφασίσουν σε πρώτη φάση στις δημοσκοπήσεις, οριστικά και αμετάκλητα στις κάλπες.
efsyn.gr
Δημοφιλή
- 13 Οκτωβρίου 2025
ΣΚΑΪ: Πρώτο με 26,7% στο σύνολο κοινού το «The Voice of Greece» την Κυριακή 12 Οκτωβρίου.. - 13 Οκτωβρίου 2025
Αλεξης Τσιπρας : «Πορεία προς τον λαό» α λα Σάντερς.. - 13 Οκτωβρίου 2025
Ολυμπιακός: Καλύτερα στο «Μονζουίκ» παρά στο «Καμπ Νου».. - 07 Οκτωβρίου 2025
Ολυμπιακός: Το χειρότερο παιχνίδι του Μπιανκόν, αλλά μην τον «εκτελέσουμε» κιόλας.. - 06 Οκτωβρίου 2025
Δεν είμαι Μεσσίας.. - 29 Σεπτεμβρίου 2025
Άρσεναλ - Ολυμπιακός: Αυτός είναι ο διαιτητής της αναμέτρησης.. - 26 Σεπτεμβρίου 2025
Ολυμπιακός: Επιστρέφουν οι Ζέλσον και Ροντινέι κόντρα στον Λεβαδειακό.. - 26 Σεπτεμβρίου 2025
Μπερλινγκουέρ: Η Μεγάλη Ελπίδα.. - 22 Σεπτεμβρίου 2025
Ψηφοφόροι ζητούν... διέξοδο.. - 22 Σεπτεμβρίου 2025
Κριτική Ολυμπιακού: Μίλησε η κλάση στο τέλος..