Σαν σήμερα, 10 Ιανουαρίου, ο Ερζέ δημιουργεί τον Τεν Tέν..
Η έμπνευση του Ερζέ και το «ταξίδι» ενός από τους πιο αγαπητούς ήρωες κόμικς
Σαν σήμερα, 10 Ιανουαρίου 1929, πήρε σάρκα και οστά ένας από τους πιο δημοφιλείς ήρωες στην ιστορία των κόμικς, καθώς ο Ερζέ δημιουργεί τον Τεντέν. Έναν ξανθομάλλη Βέλγο δημοσιογράφο που μπλέκεται σε απίθανες περιπέτειες μυστηρίου σε κάθε γωνιά του πλανήτη, μαζί με τον πιστό του σκύλο Μιλού, ένα λευκότριχο φοξ τεριέ.
Ταξίδεψε στο φεγγάρι, αντιμετώπισε λαθρέμπορους και κακοποιούς, αλλά πάντα έβγαινε νικητής. Η ιστορία του Τεντέν αποδεικνύει ότι ο ήρωας ενός κόμικ δεν χρειάζεται να έχει υπέρ δυνάμεις για να αγαπηθεί από το κοινό.
Η δημιουργία του Τεντέν
Ο Τεντέν έκανε το «ντεμπούτο» του στις 10 Ιανουαρίου 1929. Οι ιστορίες του άρχισαν να δημοσιεύονται στις 10 Ιανουαρίου του 1929 στο παιδικό ένθετο Le Petit Vingtième (Ο μικρός εικοστός) της εφημερίδας Le XXe Siècle (Ο 20ός αιώνας) και συνέχισε να εκδίδεται εκεί μέχρι τις 11 Μαΐου του 1930, υπό τον τίτλο Les Aventures de Tintin (Οι περιπέτειες του Τεντέν).
Ο Ερζέ ποτέ δεν υπήρξε σαφής για την προέλευση του ονόματος Τεντέν. Οι μελετητές του έργου του συμπεραίνουν ότι μπορεί να προέρχεται από την παρήχηση του Totor, ενός προγενέστερου του Τεντέν χάρτινου ήρωά του, ή από το υποκοκοριστικό των γαλλικών ονομάτων Martin (Μαρτίνος), Corentin (Κοραντίνος) και Augustine (Αυγουστίνος).

athensvoice.gr
Δημοφιλή
- 28 Απριλίου 2026
5o ' ΦΕΣΤΙΒΑΛ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ' - 1 με 10 Μαιου στο Πασαλιμανι του Πειραια.. - 22 Απριλίου 2026
'' Η Ελλαδα των Γευσεων '' στη Πλατεια Συνταγματος απο τις 25 εως τις 29 Απριλιου.. - 14 Απριλίου 2026
5 μαγειρεία της Αθήνας που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσεις.. - 14 Απριλίου 2026
Ολυμπιακός: Το πρωτάθλημα και οι... καλοκαιρινές διακοπές.. - 11 Απριλίου 2026
Ελλάδα των Γεύσεων 2026 | Πολιτιστικό Φεστιβάλ στην Πλατεία Συνταγματος απο τις 25 εως τις 29 Απριλιου.. - 10 Απριλίου 2026
Νέο σύστημα EES ελέγχου διαβατηρίων για είσοδο/έξοδο σε χώρες της Ε.Ε... - 10 Απριλίου 2026
Σάντσεθ: Η Ευρώπη να αναλάβει ηγετικό ρόλο στρατιωτικά και ηθικά.. - 10 Απριλίου 2026
Η κατάρα ενός συναρπαστικού ρόλου: Τι συνέβη στους ηθοποιούς που ενσάρκωσαν τον Ιησού.. - 10 Απριλίου 2026
Το Ηρώδειο θα γίνει για ένα βράδυ το πιο μαγικό θερινό σινεμά του πλανήτη.. - 10 Απριλίου 2026
Ολυμπιακός: Η σκέψη Mεντιλίμπαρ για επιστροφή στο 4-2-3-1 αντί για σχήμα με δύο φορ..


